Posted on

PER QUÈ CONTRACTAR UN AGENT IMMOBILIARI?

Segons el col.legi de psicòlegs la segona situació que més estrès ens provoca, després d’una ruptura de parella, és la compra o venda de la nostra casa i la mudança.
En qualsevol de les dues situacions, que moltes vegades van juntes ja que estem canviant de casa, cal pensar en molts aspectes per tenir èxit en la nostra missió.

En el cas de la venda hem de definir el preu i adequar-lo al mercat, realitzar un estudi fiscal, preparar l’habitatge perquè tingui la millor imatge, fer bones fotografies, fer publicitat de l’immoble en portals immobiliaris, concertar les visites, ensenyar la casa, tancar la venda, redactar un contracte de compravenda, i finalment signar la venda a la notaria.

A tot l’anterior hem de sumar la llista dels aspectes de la compra. Calcular els impostos a pagar, buscar i seleccionar els habitatges a visitar, concertar les visites, visitar-les, realitzar una oferta, negociar el preu amb la propietat i tancar la compra, redactar un altre contracte de compravenda, tramitar una hipoteca si cal, signatura a la notaria, i mudança.

Contractar un agent immobiliari ens facilitarà tots els tràmits descrits i les decisions a prendre. I, per descomptat, reduirà el nostre nivell d’aclaparament i estrès per estar immersos en una situació que no acabem de controlar.
Un agent immobiliari és un expert, un professional format en màrqueting, vendes, valoracions, fiscalitat, que ens acompanyarà de principi a fi en tot el procés de venda i compra.

L’agent és coneixedor dels preus reals de mercat. Atresora experiència en la redacció de contractes i de la documentació necessària, així com dels impostos en vigor. Té en la seva agenda els contactes d’aquells professionals que poden ajudar en les seves tasques, advocat, arquitecte, notari, assessor fiscal, un pintor, un electricista, etc.

Un bon agent immobiliari no només tindrà totes les característiques descrites, sinó que escoltarà amb atenció als seus clients per satisfer les seves necessitats. Es focalitzarà en entendre que desitgen els seus clients.

Vendre i comprar la nostra llar no és una cosa habitual, contractar un agent immobiliari local ens aportarà seguretat, tranquil.litat, estalvi de temps i diners.